28 mei 2024

JoLilly

Blogs over DIY, Fashion, Wonen en meer!

Hier moet je aan denken wanneer je een hond neemt

Wil jij jouw gezin uitbreiden door een huisdier toe te voegen? Honden zijn echte mensenvrienden! Ze geven elk huishouden een beetje meer liefde en warmte. Met een huisdier hoef je je nooit meer eenzaam te voelen. Honden kunnen zelfs uitgroeien tot je trouwste vriend. Maar, een huisdier aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn bepaalde zaken waar je eerst goed over na moet denken.

Hoeveel tijd heb je?

Honden hebben veel aandacht nodig. Ze houden van interactie met mensen of andere dieren. Allereerst is het dus belangrijk om te kijken of je wel genoeg tijd hebt voor een hond. Daarnaast wil je je hond alle aandacht en liefde geven die hij nodig heeft en verdient. Met een drukke kantoorbaan is dit niet mogelijk, want honden moeten meerdere keren per dag uitgelaten worden.

Vervolgens kun je kijken of je een volwassen hond neemt of tijd genoeg hebt om te investeren in een pup. Deze moeten nog veel leren en hebben meer aandacht nodig, maar eigenlijk verdient elke hond aandacht wanneer hij of zij op een nieuwe plek komt. Verder moet je alle benodigde spullen in huis halen, zoals het juiste voer. Een grotere hond heeft weer ander voer nodig dan een kleinere en ook moet je een grote hondenbench aanschaffen. Wanneer jij een supergroot ras wilt aanschaffen, kun je zelfs voor een hondenbench xxl gaan.

Kijk naar je leefomgeving

Daarnaast moet je letten op de grootte van je huis en tuin. Zo kun je ook mede het ras bepalen dat daar het beste bij aansluit. Heb je bijvoorbeeld geen tuin of woon je in een klein appartement? Dan kun je beter voor een kleinere hond gaan die niet heel veel ruimte zal innemen. Wanneer je een groot huis hebt en een tuin waar je hond lekker kan rennen, kun je voor een groter ras gaan.

Wanneer je een puppy in huis neemt, zal deze eerst klein zijn, maar zorg ervoor dat je je hier niet op verkijkt: elke pup wordt uiteindelijk groter. Zo kunnen sommige kleine pups zelfs uitgroeien tot zeer grote honden. Vraag jezelf daarom ook af of je ook nog ruimte hebt voor de pup wanneer hij volwassen is. Het beste is om jezelf goed te laten informeren over de hond en hoe groot hij zal worden als hij volwassen is. Pas op met kruisingen van rassen waarbij dus niet duidelijk is hoe erg de hond zal gaan groeien. Je kunt soms beter op safe spelen en voor een kleinere hond gaan. Tenzij je natuurlijk alle ruimte en tijd van de wereld hebt.