18 juni 2024

JoLilly

Blogs over DIY, Fashion, Wonen en meer!

Gehoorschade? Dit is dé oplossing!

Onze oren krijgen flink wat te verduren. Denk aan kou, lawaai, geluid, drukverschillen enzovoorts. In de loop der jaren kan je gehoor door dit soort invloeden verslechteren. Minder goed kunnen horen als voorheen, is erg vervelend. Het kan je onzeker maken en irriteren op dagelijkse basis. Heb jij het idee dat jouw gehoor verslechterd is? Dan lees je in deze blogpost wat je daaraan kunt doen!

Gehoorapparaten van nu

Gehoorapparaten zijn er in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig hoeft het zelfs niet op te vallen dat je er eentje nodig hebt. Je hebt al gehoorapparaten op de markt voor licht gehoorverlies tot en met ernstig gehoorverlies. Er zijn gehoorapparaten voor ieder budget te vinden, zo is er altijd eentje die past bij je gewenste prijsklasse en de ernst van je gehoorschade. Welk type gehoorapparaat je nodig hebt, is afhankelijk van meerdere factoren. Wil jij de nieuwste van de nieuwste of wil jij er bijvoorbeeld een die makkelijk te onderhouden is. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld met name klachten hebt met het horen van hoge tonen. Wil jij een gehoorapparaat kopen? Laat je altijd adviseren over het beste toestel voor jou. Dit kun je laten doen bij een audicien. Ook kunnen ze daar een hoortest afnemen.

De verschillende modellen op een rijtje

De verschillende typen gehoorapparaten wijken allemaal nét even van elkaar af. De gehoortoestellen die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, zijn de onzichtbare varianten. Ze worden dan ook volledig in het kanaal van je oor geplaatst waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn. Doordat deze apparaten zo klein zijn, is er geen ruimte voor een schakelaar op het apparaatje zelf. Vandaar dat je deze dan ook met een app moet aansturen. Voor sommige doelgroepen erg handig en voor andere mensen weer wat minder.

Daarnaast heb je in-het-oor apparaten. Deze worden volledig in de gehoorgang geplaatst. Ze zijn nauwelijks zichtbaar en worden speciaal voor je op maat gemaakt. Doordat de speaker in de gehoorgang zit, zorgt dit voor een helderder geluid.

Verder heb je ook nog de luidspreker-in-het-oor gehoorapparaten. Het gehoorapparaatje zelf wordt achter je oor gedragen. Deze varianten zijn iets zichtbaarder, maar het geluid is wel duidelijker dan bij de hierboven genoemde variant.

De meeste bekende en gebruikte apparaten zijn de volledige achter-het-oor apparaten. De luidspreker zit in het kastje achter je oor bevestigd. Door een dunne slang wordt het geluid vervolgens naar je trommelvlies gestuurd. Deze apparaten zijn verkrijgbaar voor bijna elk type gehoorverlies. Ook hebben ze een batterij die zeer lang meegaat vergeleken met de andere modellen en kun je ze ook aanschaffen met extra functies. Denk bijvoorbeeld weer aan Bluetooth.