28 mei 2024

JoLilly

Blogs over DIY, Fashion, Wonen en meer!

Voertuigen verkopen, hoe doe je dat?

Wellicht heb je al een tijdje een auto of een ander vervoermiddel en wil je er graag vanaf om welke reden dat ook. Dan kun je natuurlijk je auto op marktplaats zetten of een andere verkoopsite proberen, maar daar komen natuurlijk veel onzekerheden bij kijken. Zo kan het gebeuren dat je allerlei vreemde mensen over de vloer krijgt en daarnaast kan het zijn dan je de koper onvoldoende op de hoogte stelt van mankementen waardoor de koper na een tijdje alsnog van de verkoop kan afzien. Dit gedoe wil je natuurlijk liever niet hebben. Daarom kun je er voor kiezen om naar een tussen bedrijf te gaan, een bedrijf zoals OSW.

Hoe werkt het?

OSW is een van de vele inkoopplatformen op de markt. Deze bedrijven bemiddelen als het ware tussen jou als verkoper, en de koper. Dit doen ze voor (sloop) auto’s, boten, caravans en motoren. Mocht je interesse hebben in het verkopen van je voertuig, dan kun je gemakkelijk op internet een formulier invullen. Dit kost niet veel tijd, omdat ze het aanmeldformulier op het soort voertuig hebben aangepast. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail en er wordt een account voor je aangemaakt. Op dit account kun je je gegevens aanpassen en foto’s toevoegen, mocht je dit willen. Zodra OSW een passend bod heeft gevonden, wordt dit in je account getoond. Deze biedingen blijven 24 uur staan en zijn 24 uur geldig. Je kunt ingaan op het bod door het te accepteren, een tegenbod te doen of juist het bod in zijn geheel te weigeren. Mocht je een passend bod hebben gevonden, dan krijg je van OSW een mail met de contactgegevens van het bedrijf. Het bedrijf zal vervolgens contact met je opnemen om de koop helemaal rond te maken.

Voordelen van verkopen met tussenpersoon

Het verkopen van je voertuig via OSW is gratis. Maar wat is dan het verdienmodel zul je denken? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Als verkoper betaal jij namelijk niets, maar de koper doet dat wel degelijk. De dealers die aangesloten zijn bij de tussenpersonen betalen een vergoeding om gebruik te mogen maken van het platform waarop verkopers zich presenteren. Daarnaast wordt je voertuig altijd door de dealer die jouw voertuig koopt opgehaald. Deze kosten worden altijd naar de dealer gecommuniceerd. Mocht het toch interessanter zijn om je auto of ander voertuig te brengen naar het bedrijf, omdat je dan meer geld kunt ontvangen, is dit altijd mogelijk.